FAQ

 

De uitvaarten krijgen een steeds persoonlijker karakter. Wij zijn van mening dat een rouwarrangement niet per definitie sober hoeft te zijn. Het is iets waar uit de nabestaanden troost kunnen putten en mag dus ook kleur hebben. Daarom adviseren wij vaak om de lievelingsbloemen van de overledene laten verwerken in het rouwarrangement. Wij hebben diverse voorbeelden van rouwarrangementen, rouwstukken, rouwboeketten en sympathy boeketten op onze site voor u samengesteld en kunnen u van professioneel advies voorzien. Uiteraard kunnen wij aan uw specifieke wensen voldoen. Wij kunnen ook de kerk, uitvaartcentrum of het crematorium voor u in gepaste stijl aankleden.

Elk rouwarrangement  wordt door Uitvaart-bloemen.com  prefferd florist persoonlijk met de grootste zorg en vakkundigheid vervaardigd aan de hand van uw wensen. Uitvaart-bloemen.com staat garant voor een perfecte uitvoering van uw opdracht. Wij maken altijd en uitsluitend gebruik van hoogwaardige bloemen en materialen. En natuurlijk wordt uw rouwstuk door Uitvaart-bloemen.com op de juiste tijd en plaats afgeleverd.

We hopen dat we u daarmee een kleine zorg uit handen kunnen nemen, en aan een waardig en gepast afscheid kunnen bijdragen.

Uitvaart-bloemen.com

 

Hoe snel kunnen jullie bezorgen?
Vóór 12:00 uur besteld, dezelfde dag nog bezorgd in heel Nederland!

Tijdlijn schema:

Afleverings tijdstip      |   Bestelling deadline.

  9:00  - 12:00 uur             De werkdag ervoor om 17:00 uur

12:00  - 18:00 uur             Dezelfde dag om 11:00 uur

Kan het nóg sneller?
In sommige gevallen kunnen wij een bestelling die na 12 uur en vóór 15.00 uur binnenkomt nog dezelfde dag laten bezorgen. Dit is helaas niet altijd mogelijk, u kunt eerst telefonisch informeren of een dergelijke express order nog mogelijk is. De extra kosten voor een express levering zijn 5 euro.

Is bezorging buiten kantoortijden mogelijk?
Ja, bezorgen kan van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur. Geen bezorging op zondagen en feestdagen.

Kan ik een uiterlijke bezorgtijd opgeven?
Ja, dat kan. Bestellingen naar bedrijven worden altijd geleverd tijdens kantoortijden. Moet uw bestelling vóór een bepaalde tijd bezorgd worden, dan kunt u dit in uw bestelling aangeven bij ‘’opmerking’’. U kunt dan alleen opgeven dat uw bestelling er voor een uiterlijke tijd moet zijn. Als vroegste tijd kunt u 12.00 uur invullen. Vult u a.u.b. alleen een uiterlijke bezorgtijd in als dit echt nodig is.

Hoe kan ik betalen?
Zie hiervoor Betaalinfo

Wat is de CVC Code op mijn creditcard?
Dit zijn de laatste 3 cijfers van de code op de achterzijde van uw creditcard. Zwarte cijfers bij de handtekening.

Ik wil meerdere boeketten versturen, betaal ik dan extra bezorgkosten?
U betaalt per adres slechts 1 keer bezorgkosten. Ongeacht het aantal boeketten. Voor grote aantallen boeketten kunt u het beste even contact opnemen met ons salesteam.

Wat zijn de bezorgkosten?
Bezorgkosten voor Nederland: 8.00 euro
Bezorgkosten voor het buitenland: 8.00 euro

Bezorgen jullie ook plantenbakken of bloemstukken?
Ja, dat is mogelijk. Deze opdrachten besteden wij uit aan plaatselijke bloemisten.

Wat gebeurt er als de ontvanger niet thuis is?
Mocht de ontvanger niet thuis zijn, dan worden de bloemen bij de buren afgegeven en krijgt de ontvanger een briefje of kaart  in de bus met daarop het adres waar de bloemen zijn afgegeven. Mocht de bezorger de bloemen ook bij de buren niet kwijt kunnen, dan probeert hij het later nog een keer.

Ontvang ik een bevestiging van mijn bestelling?
Ja, zodra u uw bestelling heeft verzonden, krijgt u direct een automatische emailbevestiging van ons. Hierin kunt u de bestelling nalezen, en eventueel nog wijzigingen aangeven.

Ik wil iets anders bestellen dan de voorbeeldfoto’s. Kan dat?
Ja, dat is geen probleem. Bijna alles is mogelijk. Alle kleuren boeketten en de meeste bloemensoorten zijn leverbaar. Het beste kunt  u dan even telefonisch uw wensen door te geven, of de omschrijving in een email naar ons toe te sturen.

Bezorgen jullie ook in ziekenhuizen, hotels en campings?
Ja, maar geeft u ons dan a.u.b. zoveel mogelijk informatie, zoals afdeling, kamernummer, (meisjes)naam enz. Dit zelfde geld voor mensen die in een hotel verblijven of op een camping. Ook een (mobiel)telefoonnummer van de ontvanger vergroot de kans om de bloemen op het juiste adres te bezorgen.

Ik wil iets bestellen voor een uitvaart, welke informatie heeft u nodig?
Bij bestellingen voor een begrafenis of crematie is het extra belangrijk dat de bloemen op het juiste adres en tijdstip bezorgd worden. Geeft u ons a.u.b. zoveel mogelijk informatie, zoals de naam van het uitvaartcentrum, de naam van de overledene, de datum en tijdstip van het afscheid nemen enz. Deze informatie kunt u tijdens het bestellen invullen bij ‘’opmerkingen’’. Let er ook op dat u de tekst op het lint of kaartje richt aan de overledene en niet aan de nabestaande. Een tekst als “wij wensen u veel sterkte’’ is dus niet passend. U kunt denken aan “Rust zacht’’ of “Een laatste groet’’ of bijvoorbeeld alleen de afzender (uw eigen naam).

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Ja, dat kan. Indien u bij de betaalwijze heeft gekozen voor ‘’Bedrijfsaccount” is dit gratis. Als u heeft gekozen voor een creditcardbetaling, dan is uw betaling al online voldaan en brengt de creditcardmaatschappij ons kosten in rekening. Om het geld weer op uw rekening te crediteren berekenen wij 10% creditcard - en administratiekosten over het totaalbedrag.

Hoe werkt dat met bestellingen naar het buitenland?
Bestellingen naar het buitenland dienen minimaal 24 uur voor aflevering bij ons binnen te zijn.Deze 24 uur gaan in tijdens onze openingstijden (dus niet in de nacht of op zondag). Hiervoor werken wij samen met Fleurop interflora waar wereldwijd 74.000 bloemisten bij zijn aangesloten. Omdat de prijzen van bloemen in het buitenland veel hoger liggen dan in Nederland hebben wij hier een aparte rubriek voor gemaakt onder de naam “Bloemen naar buitenland"  U kunt alleen uit deze rubriek bestellen. De foto's zijn indicaties, het boeket dat werkelijk geleverd wordt is uiteraard afhankelijk van het land en klimaat. Bezorgen in de meest landen is mogelijk. In slechts enkele (verre) landen ligt de minimum prijs voor een boeket hoger dan de aangegeven 30 euro. Het is dus handig om even te checken wat de minimumprijs is voor het land waar u bloemen heen wilt sturen. Neem hiervoor contact met ons op.

Is bezorgen in buitenlandse ziekenhuizen, hotels of campings mogelijk?
Bezorgen in buitenlandse ziekenhuizen, hotels of campings raden wij u af. Dit omdat het te complex wordt en de kans, dat er iets misgaat te groot is. Wilt u het toch doorzetten, geeft u ons dan a.u.b. zoveel mogelijk informatie, zoals afdeling, kamernummer, (meisjes)naam enz. Ook een telefoonnummer van de ontvanger of hotel vergroot de kans om de bloemen juist te bezorgen. Deze mogelijkheid is geheel op risico van de besteller

Waar kunt u bezorgen?.

Wij bezorgen in alle plaatsen van Nederland.